Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Peak Performance uppdaterar klassiska dunplagg

Daniel Lindström  |  Publicerad 2018-10-02 11:14  |  Lästid: 2 minuter

1992, för 26 år sedan, hade Peak Performance en dunjacka i sortimentet döpt till Novia Scotia. Lite längre i modellen (en kort parkas), fyra fickor fram och en rejäl huva med pälsfoder.
Novia Scotia har blivit lite av en ikonisk produkt i varumärkets arkiv och har nu återskapats i nya modellen X2, mer anpassad för dagens behov.
– Den nya jackan är baserad på Novia Scotia men mycket mer funktionell än 1992. Den är vadderad med gåsdun och gjord i ett specialbehandlat vattentätt tyg, förklarar Andreas Eklöf, designer på Peak Performance.

Totalt är det fyra jackor från arkiven som omtolkats. Förutom X2-parkasen finns även en bomberjacka, X3, med bärremmar och löstagbar huva.
– Vi har 30 års erfarenhet när det kommer till active lifestyle vilket är unikt och har varit grunden för skapandet av X-jackorna. Vi har gått igenom våra arkiv men vi har också jobbat med samma innovationer som vi använder för våra mer tekniska produkter, fortsätter Andreas Eklöf.

Vilken är huvudambitionen när du designar ytterplagg?
– Att förena det estetiska med det praktiska. Våra jackor är tillräckligt varma för de kallaste vintrar men funkar fortfarande att bära på en finare restaurang.

Peak Performance har engagerat artisterna Jireel och Fricky i kampanjen för X-jackorna.

– Jag gillar att jackan håller mig varm samtidigt som att den vita färgen gör att jag lyser upp en kall vinternatt, säger Fricky.

Fricky i vit X2-jacka från Peak Performance.

X2 dunparkas i gåsdun vattenresistent tyg. Huva med dragsko och stopper, fickor med tryckknappar och fyra innerfickor.

Peak Performance vinterkatalog 1992.

Jireel i bomberjackan X3.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-10-02 11:15