Hoppa till innehåll

Riccardo Tisci gör ny kollektion för NikeLab

Givenchys hyllade designer Riccardo Tisci har tidigare samarbetat med Nike kring skomodellerna Dunk och Air Force 1. Inför sommarens OS i Rio de Janeiro fördjupas relationen med en färgstark klädkollektion – Training Redifined. Jarrett Reyolds, NikeLab Senior Design Director säger: – Den här kollektionen representerar ett helt nytt sätt för Riccardo att tänka. Den är … Continued

Givenchys hyllade designer Riccardo Tisci har tidigare samarbetat med Nike kring skomodellerna Dunk och Air Force 1.
Inför sommarens OS i Rio de Janeiro fördjupas relationen med en färgstark klädkollektion – Training Redifined.
Jarrett Reyolds, NikeLab Senior Design Director säger:
– Den här kollektionen representerar ett helt nytt sätt för Riccardo att tänka. Den är skapad för träning vilket är ett helt outforskat område för honom. Det är också charmen med samarbetet; vi kan hjälpa Riccardo in i vår värld medan hans vision har höjt vår design till en nivå som vi inte hade nått på egen hand.
Bland produkterna märks tights, shorts, t-shirts och skor för både herr och dam i Nikes teknologier Dri-FIT och Flyknit.
Riccardo Tisci:
– Det var väldigt intressant och bitvis en svår process att lyckas kombinera något som är så dynamiskt som aktiva sportkläder och samtidigt göra något som har hög igenkänningsfaktor och är ett fashion statement.Men vi har skapat något som är fantastiskt. Det finns en hel del sensualitet i kollektionen.

NikeLab x RT: Training Redefined släpps i juli 2016 på nike.com/nikelab samt på utvalda NikeLab-butiker, med ett andra släpp planerat för augusti.

rtnike

NikeLab x RT: Training Redefined.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.