Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Sju snyggaste accessoarerna från Milanos herrmodevecka

Daniel Lindström  |  Publicerad 2016-01-21 06:41  |  Lästid: 3 minuter

Det visades mycket snygga och funktionella herraccessoarer på catwalken i Milano.
Jag listar mina sju favoriter.

acc2

1) Smal scarf (Ermenegildo Zegna)
Zegnas huvudkollektion, designad av den karismatiske Stefano Pilati (tidigare Yves Saint Laurent), är det mest eleganta som visas på catwalken i Milano. I Pilatis skräddade dandylook ingår den smala scarfen att slänga nonchalant runt halsen.

acc1

2) Lyxig tote-bag (Bottega Veneta)
Bottega Veneta är ett varumärke vars väskor står för den stora omsättningen i företaget. De ikoniska produkterna har flätat läder men nu kompletteras sortimentet med andra modeller, till exempel denna tote bag/shopper i ljus mocka.

acc7

3) Tvåfärgad brogue (Church’s)
Prada-ägda skomärket Church’s moderniserar sin kollektion sakta men säkert för varje säsong. Här står visserligen hantverk och kvalitet högre i kurs än att haka på nya trender men vissa produkter är gjorda för att sticka ut. Denna tvåfärgade brogue blir man lätt förälskad i, eller hur?

acc4

4) Plånbok runt halsen (Versace)
”Small-bag-on-a-string” kallades denna accessoar när den (i en mycket enklare form) hängde runt alltför många svenska killars hals för ett par år sedan. Versace har nu gjort en mer påkostad variant som rymmer mer och på riktigt fungerar som en praktisk, liten väska.

acc3

5) Dokumenthållare (Gucci)
Accessoarerna i Guccis sortiment är redan omtalade. Den nya designern Alessandro Michele har broderat fjärilar och småkryp på varumärkets logo-mönster som daterar från 1960-talet. Dokumenthållaren bär du din laptop i.

acc6

6) Mönstrad slips (Versace)
Versaces uttryck för hösten är ungt och sportigt i första hand men där finns alltid plats för Wall Street-inspirerad power dressning. I det sammanhanget är slipsen självklar och Donatella Versace fick ett ganska tacky mönster att se modernt ut.

acc5

7) Nyckelring (Prada)
Om man tittar närmare på den fantastiska Prada-kollektionen innehåller den mängder av detaljer som små väskor, remmar, plånböcker och de här nyckelringarna. Ett dekorativt objekt som även kan hängas på en ryggsäck eller axelremsväska.

acc8

8) Mönstrade sneakers (Missoni/Converse)
På en catwalk av bruna höstlöv presenterade Missoni sitt nya skosamerbete med Converse. Den nya basktekängan har en lite grövre sula i svart medan ovansidan är dekorerad i Missonis välkända zickzak-mönster. Finns i flera olika färgställningar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-20 11:24