Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Sneakersnstuff öppnar butik i New York

Daniel Lindström  |  Publicerad 2017-12-19 16:11  |  Lästid: 2 minuter

Stockholm, London, Paris, Berlin – och New York.

I morgon öppnar Sneakersnstuff en 200 kvadratmeter stor butik på Little West Street i Meatpacking District på Manhattan.

– New York är staden där Sneakersnstuff föddes. Faktum är att vi skrev på kontrakten och grundade företaget på ett flyg på väg till New York 1999. Det är nästan poetiskt att vi äntligen får öppna upp en butik i denna fantastiska stad, säger Peter Jansson.
Inredningen i butiken är skapad av arkitekten Jenny Askenfors (Bofink Design). Här finns tydligt amerikanskt tema med bland annat speglar inspirerade av fyra ikoniska New York-byggnader –Flatiron Building, Chrysler Building, Freedom Tower och New York Life Building och ett bord format till en gigantisk hamburgare. Lokalen kommer att ha flera ytor med aktiveringar av bland annat Adidas Originals, Nike, New Balance, Reebok, Stüssy, The North Face och egna SNS-kollektionerna.

– Med lansernigen av vår nya New York-butik kommer vi kunna tala med våra kunder i en fysisk miljö och inte bara genom hemsidan. Jag tror inte en sekund på att retail är döende. Den utvecklas och vi måste utvecklas med den. Vi fokuserar på att skapa upplevelser. Positiva upplevelser. Kunden har bokstavligt talat hela världen i sina händer idag – så vi måste ge dom en riktigt bra anledning att välja just oss, säger Erik Fagerlind.

Ett före detta garage rymmer den nya Sneakersnstuff-butiken på Little West Street.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-19 16:19