Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Sommarens snyggaste sko

Daniel Lindström  |  Publicerad 2020-07-15 11:09  |  Lästid: 2 minuter

Den här tiden på året är det alltid lite knepigt att hitta rätt skor till dressad klädsel. När klassiska snörskor känns lite klumpigt på sommarfesten är loafers din räddning.
Och det bästa av allt – den passar till både jeans och kostym.
Stilexperten Andreas Weinås säger:
”Det finns ingen skomodell som ligger mig närmare hjärtat än loafers. Det är något med den avslappnade men samtidigt eleganta känslan i att sticka ner fötterna i ett par skor utan snörning som kan bäras både med eller utan strumpor.”
Namnet pennyloafers sägs härstamma från 1950-talet då amerikanska ungdomar i preppystil placerade en penny i den dekorativa glipan på skons överdel. Pengen räckte precis till ett samtal från en telefonkiosk.
Svenska skomärket Myrqvist har precis lanserat en ny pennyloafer, Stenhammar, som passar perfekt till årets alla säsonger och tillfällen.
”Det är en klassisk randsydd pennyloafer, fulländad med en halvgummisula som klarar av vilket väder som helst”, säger Sebastian Öhrn, grundare av Myrqvist.

Skorna är producerade i Portugal och det släta och grainade kalvskinnet kommer från det Hermès-ägda garveriet Du Puy i Frankrike, vilket anses vara ett av världens finaste kalvskinn. Mockan kommer från det anrika garveriet Charles F. Stead i England och är gjord i deras slittåliga och korthåriga Super Buck.
Sebastian Öhrn menar att det är skomodellens stilrena design och breda användningsområde som gör den så populär.
”Loafers är på frammarsch då den är både enkel att sätta på sig och skön att använda.”
Fredrik af Klercker, känd från podden Stiljournalen och egna klädmärket Klercker Clothing, använder loafers dagligen.
”Ofta när jag har kostym dagtid så använder jag pennyloafers för att det kombinerar elegans och bekvämlighet samt att de är lätta att rengöra.”
Om du inte vet vilket material eller utförande du ska välja är detta en liten vägledning: Loafers i ljus mocka passar bäst till jeans och chinos och svart skinn är perfekt till din kostym.

Stenhammar-loafer, 2 299 kr, från Myrqvist.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-07-15 11:09