Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Sprudlande preppymode: Gant i samarbete med konstnären Luke Edward Hall

Daniel Lindström  |  Publicerad 2020-10-16 16:19  |  Lästid: 2 minuter

Nyligen släppte Gant ett uppmärksammat samarbete med italienska skomärket Diemme, nu är det dags för nästa kollektion med en extern gästdesigner. Den 5:e november lanserar Gant ett designsamarbete med den Londonbaserade konstnären och formgivaren Luke Edward Hall (känd i Sverige från Svenskt Tenn).

Jag fick möjlighet att ställa några frågor till Luke:

Vad är inspirationen bakom den nya Gant-kollektionen?
– Jag besökte Gants arkiv i Stockholm och vi baserade många av de nya plaggen på vintageartiklar från 1980- och 90-talet som jag såg där. Jag ville skapa en garderob för en helg på den engelska landsbygden, för det är här jag lever: Tunga ullrockar och tröjor för att promenera genom åkrar, men också sidenskjortor och manchesterkostym för cozy middagar kring stearinljus. Jag ville att kläderna skulle kännas tidlösa, men samtidigt lekfulla, så vi gjorde till exempel broderade patchar och graverade mässingsknappar baserat på mina teckningar.

Vilka är nyckelplaggen i kollektionen?
– Manchesterkostymen for sure, de har enorma slag som jag älskar, väldigt 70-tal. Och stickade pullovers i brunt, grönt och gräddvit. Ärmlösa gtröjor är mitt absoluta favoritplagg men du ser dem inte så mycket idag. Jag tycker att de förtjänar en comeback!

Beskriv din egen garderob.
– Jag gillar klassiska former, massor av färg och mixade mönster – blommor, ränder, geometriska figurer. Jag bär för det mesta vintagekläder och mina stilhjältar är David Hockney och Mick Jagger på 1970- och 80-talet.

Efter pandemin, tror du att män kommer att klä upp sig eller hålla fast vid ”hemmaplagg/loungekläder”?
– Jag hoppas att de klär upp sig! Jag tror att vi alla behöver lite gnista i våra garderober… Jag har inte använt en kostym på flera månader, men nu är det dags!

Varför är preppystilen så tidlös?
– Den har en klassisk look men alternativen är oändliga så den kan ständigt uppfinnas och tolkas om.

Luke Edward Hall har designat en kollektion för Gant som kommer ut i butik 5 november.
Manchesterkostym från samarbetet mellan Gant och Luke Edward Hall.
Stickad tröja från samarbetet mellan Gant och Luke Edward Hall.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-10-16 16:21