Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Uniqlo samarbetar med Alexander Wang

Daniel Lindström  |  Publicerad 2018-10-11 07:38  |  Lästid: < 1 minut

Japanska Uniqlo tar in New York-designern Alexander Wang i ett nytt samarbete. I slutet av denna månad lanseras en kollektion med ”underwear and innerwear” inom konceptet Heattech – basplagg skapade i ett högteknologiskt material som både behåller värmen från kroppen och stöter bort fukt.
Uniqlo har inte visat några bilder på produkterna än men man kan tänka sig att det är underkläder, t-shirts, långärmade tröjor och tights att ha närmast kroppen. Sportigt och minimalistiskt i en värld där Wang redan rör sig med sitt eget varumärke och andra samarbeten, bland annat med Adidas.

– När jag tittar på samarbetsmöjligheter letar jag efter partners som kan ta fram innovativa lösningar på produkter som våra fans kan ta del av. Uniqlo är den ideala partnern för denna kollektion då vi båda uppskattar funktionalitet och utilitarism. Därför är jag väldigt exalterad över att vårt samarbete har resulterat i att vi har utvecklat en ny Heattechlinje; det perfekta tillfället att ta vid där vi lämnade för tio år sedan, säger Alexander Wang.

Alexander Wang.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-10-11 08:45