Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Vårens smartaste jacka

Daniel Lindström  |  Publicerad 2020-03-19 14:21  |  Lästid: 2 minuter

Paris i januari. Under herrmodeveckan arrangerar amerikanska varumärket Gore-Tex (ett vatten- och vindtätt material som andas) ett event där man presenterar nya och kommande samarbeten med olika varumärken. Vi befinner oss i en tid då modevärlden inspireras mycket av sport, outdoorliv och teknisk innovation, områden som Gore-Tex behärskat sedan starten 1976. Därför känns det helt naturligt att stå i ett showroom i Marais och kolla på skaljackor.
”Tidigare i dag när Virgil Abloh presenterade sin nya kollektion för Louis Vuitton här i Paris hade han själv på sig en jacka från Arc’teryx, det säger ganska mycket om hur de här olika världarna lever i symbios”, säger Benedikt Schlichting, med titeln Business Leader Performance Wear hos Gore-Tex.
Och fortsätter:
”Våra produktteknologier med hög prestanda finns i jackor, skor, handskar och mycket mer. Det är därför kallar vi oss för ett partnervarumärke för funktionsmaterial.”

En av vårens mest intressanta nyheter från Gore-Tex kommer från Adidas Originals där erkända designern Conroy Nachtigall tagit fram två jackor (en vattentät och en vindtät) som även utrustats med den packningsbara teknologin Karkaj. Tekniken gör att du kan omvandla plagget och bära det på en rem när det inte används. (Namnet kommer från koger, en behållare för pilar, då produkten packad får både formen och funktionen av just ett koger.)
”Tekniken tillåter bäraren att lätt konvertera ett plagg till en effektiv och bärbar accessoar. Detta gör det enklare för bäraren att anpassa sig till olika väderförhållanden och att skifta formen av delarna för att maximera nyttan”, förklarar Conroy Nachtigall.
Den vattentäta modellen kostar cirka 4 000 kronor och den vindtäta i Gore-Tex nya Infinum-teknik (vindtät) kostar cirka 2 500 kronor.

Vattentät jacka från Adidas och Gore-Tex, 4 000 kronor.
Den vindtäta modellen kostar 2 500 kronor.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-03-19 14:26