Hoppa till innehåll

Vårens tio bästa jackmodeller

Det är på alla sätt en annorlunda vår, inte minst för klädbranschen. Fysiska butiker är stängda och både stora och små varumärken kämpar för överlevnad. Men på nätet pågår handeln nästan som vanligt och många sajter erbjuder både nyheter och nedsatta priser. Jag har letat upp tio olika modeller av aktuella vårjackor, från overshirt till … Continued

Det är på alla sätt en annorlunda vår, inte minst för klädbranschen. Fysiska butiker är stängda och både stora och små varumärken kämpar för överlevnad.
Men på nätet pågår handeln nästan som vanligt och många sajter erbjuder både nyheter och nedsatta priser.
Jag har letat upp tio olika modeller av aktuella vårjackor, från overshirt till skinnpaj. Den funkar toppen nu, och lika bra i höst.

Stüssy, 1 500 kr.

Overshirt
Modellen ovan är ett mellanting av skjorta och jacka. Ulltyget är tunt vilket gör att det här plagget även kan bäras som ett mellanlager. Det gulsvarta mönstret känns lite kul och mer oväntat än traditionellt röd och svart.

The North Face, 1 500 kr.

Fleecejacka
Att modet varit starkt outdoor-inspirerat de två senaste åren råder det inget tvivel om. Ett resultat av detta är att fleecejackan/tröjan syns överallt, inte enbart i friluftsbutiker. Modellen från The North Face är en favorit eftersom bröstet är förstärkt med vindavvisande material. Ett bra plagg att bära hemma.

Jeanerica, 2 400 kr.

Denimjacka
En klassisk jeansjacka är aldrig fel. Har du en blå tidigare kanske det är dags för en svart eller vit? Jag rekommenderar svenska denimmärket Jeanerica som gör jeans av hög kvalité och med modern passform.

NN07, 3 600 kr.

Arméjacka
Man kan såklart hitta supersnygga militärjackor i välsorterade vintagebutiker men söker du nytt är denna modell ett bra alternativ. Danska NN07:s jacka har exakt rätt grön färg och ett minimalistiskt uttryck. Med tiden kommer den att slitas fint och få patina.

Prada, 18 000 kr

Anorak
För min egen del tycker jag det är väldigt opraktiskt med en jacka man måste dra över huvudet. Men, den här Prada-anoraken är lika härlig som en isglass på sommaren. Oemotståndlig.

Barbour White Label, 4 200 kr.

Parka
Modsklassiker som funkar extremt bra till jeans eller ovanpå en kostym både vår och höst. Brittiska Barbours modell är handgjord i ett nedtvättat tyg som ger den en fin vintagelook.

AMI, 9 000 kr.

Mockajacka
Mocka är alltid dyrare men känns också väldigt elegant och lyxigt. Här gäller det att hitta en färg som du trivs med. Personligen väljer jag en svart mockajacka eftersom den är mindre ömtålig. En modell med knappar blir mer lik än skjorta.

POLO Ralph Lauren, 3 500 kr

Bomberjacka
Grön eller svart är en smaksak, det absolut viktigaste med en bomberjacka är formen. Den ska vara kort och boxig, nästan lite oversizad så att du får plats med en huvtröja under utan att det känns bylsigt.

Acne Studios, 13 000 kr.

Läderjacka
Den ikoniska MC-jackan är forfarande väldigt populär men det här känns roligare. Acne Studios skinnjacka ”Lance” påminner om en högt knäppt kavaj. Stark retrokänsla.

Gant, 3 999 kr.

Varsityjacka
En amerikansk klassiker som Gant gör riktigt bra den här våren. Jackan är, som det bör, prydd med ett flertal frottéklädda tygpatcher, brodyrer och logotyper. Preppylooken är här igen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.