Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Vinterns snyggaste skor: Lalle Johnson i samarbete med Myrqvist

Daniel Lindström  |  Publicerad 2019-12-19 10:52  |  Lästid: 2 minuter

Café-medarbetaren, stylisten, designkonsulten och den utomordentligt välklädde Lalle Johnson har alltid fäst stor vikt vid valet av sina skor. Vi som har förmånen att träffa Lalle regelbundet imponeras alltid av hur hela han outfit är så perfekt matchad med ändå ser avslappnad ut.
Nonchalant elegans.
Lalles avundsvärda och unika stil speglas fint i det nya samarbetet med svenska skomärket Myrqvist där han designat en capsulekollektion med fem par skor och tre olika modeller –  chukka boot, single monk strap och slippers. (De två sistnämna kommer i två olika utföranden.
”För mig handlar samarbetet om att vara lyhörda för varandra, samt att stå för min stil”, säger Lalle Johnson.
Myrqvist grundades av Sebastian Öhrn 2016 med ambitionen att skapa handgjorda skor av hög kvalitet till ett bra pris. Alla skor är tillverkade i kalvskinn eller mocka från garverier i Europa  och produceras i Portugal. Skorna är randsydda vilket innebär att ovanlädret inte är fastsytt direkt i yttersulan utan sitter ihop med den så kallade randen som går längs kanten på sulan.
”Man får väldigt mycket skor för pengarna”, fortsätter Lalle Johnson.
Det tre modellerna, som kostar från 2 199 kr, är:
+ Muskö, en formell slipper som kommer i grön sammet och svart lackläder.
+ Gyllsjö, en klassisk chukka boot i brunt grainläder och med en slittålig broddad gummisula.
+ Vadstena, en single monk strap i mörkbrun mocka och svart kalvskinn.
Sebastian Öhrn är såklart nöjd med samarbetet:
”Lalle har varit en inspiration och förebild sedan jag som tonåring fick upp ögonen för herrmode. Han har en lång erfarenhet av designsamarbeten med världsledande företag och han förstår hantverket.Vi erbjuder tidlösa produkter på ett modernt sätt och Lalle bär upp klassiskt mode med en tydlig personlig prägel. Han vågar ta ut svängarna och prickar rätt varje gång. Det är få inom branschen som är så pass framåttänkande som Lalle, och det är ingen slump att han blir topplistad i Café som en av Sveriges bäst klädda män år efter år.”

Lalle Johnson har designat för Myrqvist.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar