Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

Woolrich Ranch Coat

Jag har fått en hel del mail sedan Gomorron Sverige i torsdags och frågor kring Woolrich-jackan ”Ranch coat”.
Nedan fick en text som publicerades i Cafés novembernummer.

Få varumärken har tagit så mycket plats i herrmodets strålkastarljus de senaste säsongerna som amerikanska Woolrich.
Intresset för outdoor- och workwearkläder är fortsatt enormt och kunderna uppskattar egenskaper som autencitet och hantverkstradition.
Woolrich grundades redan 1830 i den lilla staden med samma namn i Pennsylvania, USA och har därmed rätt att kalla sig ”världens äldsta varumärke inom workwear”.
För att fira 180 år ger företaget nu i höst ut en specialdesignad jubileumskollektion med 17 limiterade plagg och accessoarer som hämtar inspiration från arkiven.
Två specialframtagna ullmaterial tillverkade i den ursprungliga kvarnen i staden Woolrich har tagits fram och typiska element som fårskinn, rutig ull, fleece och flanell är genomgående.

Annons

– Woolrich har en lång historia bakom sig men produkterna ur arkiven behövdes uppdateras i nya passformer för att få ett modernt uttryck. Kollektionen finns endast i 180 exemplar i världen och varje plagg har en etikett som är numrerad från 1 till 180, berättar säger Andrea Cane, kreativ chef på Woolrich John Rich & Bros.
Kronjuvelen i detta sammanhang heter ”Ranch Coat” och är en rutig ull- och shearlingrock som förr användes för utomhusbruk vid sport och ridning på ranchen.
– Vi har försett jubileumsplaggen med exklusiva detaljer som tygförstärkningar på ärmarna, italienska kragar, manschetter i mocka och foder i kashmirblandning, fortsätter Andrea Cane.

Andra klassiska Woolrich-plagg som utmärker sig: ”Polar Parka”, ”Stadium Coat” och ”Houmboldt Field Jacket” som fått en tidsenlig touch av den japanska designern Tokito Yoshida.
Jubileumskollektionen säljs exklusivt i Norden på Woolrich Store i Sturegallerian i Stockholm.

Woolrich Ranch Coat, 7 999 kronor.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar