Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Zlatan: Funktion och passform viktigast

Daniel Lindström  |  Publicerad 2023-01-23 11:06  |  Lästid: 2 minuter

Zlatan Ibrahimović har lång erfarenhet om sportkläder och vilken typ av funktioner han uppskattar när han tränar. Han har tidigare haft ett eget märke men är nu “Brand mover” för H&M:s nya satsning Move. Vi fick ställa några frågor till Zlatan om detta.

Vilket är ditt favoritplagg i H&M Moves nya kollektion?
– Jag gillar alla kläder jag har från H&M Move. Mest för att jag kan använda dem till många olika saker. De funkar alltid till mer än bara en sorts träning och jag gillar dem verkligen för att de sitter bra på mig.

Vad är det viktigaste med sportkläder, utseende eller funktion?
– När det kommer till material ska det vara bekvämt. Det behöver sitta skönt på kroppen, särskilt när du rör på dig. Man vill inte att något ska vara i vägen och man vill känna sig fri. Jag gillar när det är bekvämt och jag har också satt sportkläderna på prov. Kolla min Instagram – jag har testat kläderna på gymmet, när jag tränar på stranden men även när jag cyklar mountainbike. Kombinationen av funktion och passform till ett bra pris imponerar verkligen på mig.

Tycker du att man kan bära H&M Moves-plaggen även när man inte sportar?
– Absolut, jag använder dem ofta när jag vill vara bekväm i vardagen. Antingen som lager under andra plagg, eller i en mer neutral färg som del av en vardagsoutfit. Det finns massor att välja på, så man hittar alltid något som passar.

Du är 41 år, men har fysik som en 20-åring. Hur får man Zlatan-kroppen?
– Jag är lite extrem när jag tränar. Jag vill verkligen göra bättre ifrån mig varje gång jag tränar. Jag har lite som en grej att jag aldrig blir nöjd, så när jag tränar försöker jag alltid pusha nivån ytterligare för då får jag också adrenalin. Jag tror att det är nyckeln, att hela tiden få in rörelse i livet. Sedan måste man såklart ta hand om kroppen – på alla sätt – för att kunna vara bäst på sin grej. Jag tror att eftersom jag alltid har tagit hand om min kropp och sett över vad jag äter så har det hjälpt mig att hålla mig i toppform.

Vilka är dina viktigaste styrkeövningar?
– För mig är det viktigt att träna mage och rygg.

Vilket är ditt viktigaste tips som förälder för att få sina barn att röra på sig?
– Jag tycker man ska fokusera på att barnet hittar en aktivitet där de trivs och har kul. Sedan är det viktigt som förälder att uppmuntra och vara närvarande men inte kräva för mycket utan att barnet får göra det i sin egen takt. 

Zlatan i den nya H&M Move-kollektionen.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-23 11:07